CV Tuning

Zo werkt dat!

Dit hoofdstuk is bedoeld voor mensen die problemen hebben met hun cv-installatie, of die ze gewoon voor willen zijn. Een beetje basiskennis kan al wonderen verrichten. Ook nu gaat de vergelijking met de auto weer op. Chauffeurs die niets van auto's af weten, zullen doorrijden met een lekke band, de olie niet tijdig bijvullen, en met alle gevolgen vandien niet in de gaten hebben dat de schokbrekers het begeven hebben. Bij aanschaf zijn ze volledig overgeleverd aan de informatie van de verkoper.

Een cv-installatie moet zorgvuldig gekozen worden. De informatie uit dit hoofdstuk kan u helpen. Hoe werkt een cv-installatie, wat zijn de voor- en nadelen van een weersafhankelijke regeling, wanneer zijn thermostaatkranen nuttig en wanneer hoeft u om energieredenen geen HR-ketel aan te schaffen? Hoe kunt u temperatuurklachten verklaren en wat moet u er aan doen? Allemaal vragen die zo eenvoudig mogelijk beantwoord worden. Misschien kan het enkelen onder u behoeden een kostbare fout te maken.

Klachten

CV-installaties zorgen ervoor dat overal in het gebouw en op het juiste tijdstip de gewenste temperatuur is. Althans, dat zouden ze moeten doen. Klachten in die richting zijn altijd gegrond. Gelukkig zijn de problemen vaak eenvoudig te verklaren. Meestal begint het met een waterzijdige onbalans, en eindigt het met verkeerde instellingen op de regelklokken. Hoe dan ook, dit hoofdstuk kan u misschien verder helpen.Volgende pagina: Zo werkt een cv-installatie

Vorige pagina: Tarieven