CV Tuning

Gewone kranen

Gewone kranen zijn in de meeste vertrekken net zo goed te gebruiken als thermostaatkranen. Overal waar overdag geen zon komt heeft het geen zin om voor thermostaatkranen te kiezen. Wanneer u bijvoorbeeld het wat minder warm wilt hebben in bepaalde vertrekken (slaapkamer bijvoorbeeld), dan kunt u daar de gewone kraan een stukje verder dichtdraaien.

Thermostaatkranen horen al helemaal niet thuis in referentieruimten. In een woonhuis is dat meestal de woonkamer. Daar moet de kraan altijd open staan, tenzij gebruik gemaakt wordt van een weersafhankelijke regeling, maar zoals u daar kunt lezen, is CV Tuning daar bepaald geen voorstander van.
In referentieruimten zou eigenlijk helemaal geen kraan hoeven te zitten. Twee voetventielen zijn al voldoende. Maar dat gebeurt nauwelijks. Gewone kranen zijn mooier, en voldoen ook prima.

Gewone kranen, ook oude exemplaren, zijn meestal dubbelinstelbaar, en dus geschikt om waterzijdig in te regelen. Slechts de goekopere kranen zijn daar niet geschikt voor. Het is ook gemakkelijk vast te stellen. Merk en type zijn meestal al voldoende om te weten of een kraan inregelbaar is of niet.Volgende pagina: Thermostaatkranen

Vorige pagina: Kranenonderzoek