CV Tuning

Nominatie Gelderse Energieprijs 2009

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is een van de vele gebouwen die CV Tuning met succes heeft ingeregeld.  Het binnenklimaat is aanzienlijk verbeterd èn er is in 2009 ruim 50% energie bespaard vergeleken met 2008.

CHE heeft dit energieproject bij de Provincie Gelderland ingezonden in het kader van de Gelderse Energieprijs 2009 (€ 5.000,-). Gemeenten, waterschappen en maatschappelijke instellen konden een project indienen, waarmee veel energie is bespaard of duurzame energie is opgewekt en verbruikt, èn dat anderen inspireert om deze maatregelen ook toe te passen. Zie de filminzending.De prijsuitreiking was op 18 november in het Provinciehuis.
Het project Energieadvies aan huis won de Energieprijs 2009, een gezamenlijk project van de gemeentes Overbetuwe, Duiven en Lochem.
Alle vier genomineerden, dus ook de Christelijke Hogeschool Ede, de gemeente Putten en de gemeente Nijmegen, kregen het aanbod van de Provicie om deel te nemen aan een Masterclass. Daarin krijgen zij advies van de Provincie Gelderland om het concept van hun project breder uit te zetten.

CV Tuning is blij met de nominatie, en ziet dit als erkenning voor haar aanpak en werkwijze.
Het aanbod van de Masterclass is een grote stimulans om verder te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden om klimaatinstallaties te optimaliseren en daarmee veel energie te besparen.