CV Tuning

Het Clarissenklooster Megen

Het inregelen van dit klooster was een geweldige ervaring. Contactpersoon van mij was zuster Noömi. Zij leidde de hele operatie die samen met Installatiebedrijf Van Bon uitgevoerd is. De samenwerking tussen ons allen was uitstekend.

De Clarissen zusters zijn erg gastvrij, en vanuit hun traditie weinig spraakzaam. Vier keer per dag gaat iedereen naar de kapel om te bidden, en in de rest van de tijd heeft ieder zo zijn taken. Alles ademt rust uit. Buitenstaanders die zich van de drukke maatschappij willen afzonderen, zijn welkom in een klein gastenverblijf.

Dit sobere bestaan blijkt ook uit hun temperatuurwensen. De streeftemperatuur overdag is 19 °C en ‘s nachts mocht de cv niet branden. Dat zijn lage waarden, zeker voor hen die de 70 al gepasseerd zijn.

Het inregelen was nodig omdat bepaalde vertrekken niet warm genoeg waren, en er ondanks die lage kamertemperaturen teveel gas verbruikt werd. Het waterzijdig inregelen was technisch gezien standaard. Omdat er goede afspraken waren over de bezoektijden in de privé-vertrekken, is er nauwelijks overlast geweest. Aan het eind is de regelaar omgebouwd en bijgesteld. Nieuwe binnenvoelers maakten thermostatisch regelen mogelijk. Tot slot zijn vrijwel alle zusters naar een voorlichtingsbijeenkomst gekomen.

Het resultaat is een klooster met een aangenaam comfort, en tevreden zusters. Het gasverbruik is ongeveer met 20% gedaald.

 

 

 

 

 

 Volgende pagina: Zo werkt dat!

Vorige pagina: Tandem Nijmegen