CV Tuning

Besparing op het gasverbruik

Een slecht afgestelde auto start moeilijk, rijdt stotterend en verbruikt teveel brandstof. Gelukkig worden ze regelmatig afgesteld. Een niet goed afgestelde cv-installatie werkt eveneens slecht. Geen efficiënte verbranding, verkeerde watertemperaturen. De gevolgen zijn dat het 's morgens niet op tijd warm is, dat er 's nachts gestookt moet worden, en dat niet elk vertrek warm genoeg is.

Besparingen

Niet inregelen kost ook nog eens veel te veel gas.  Wij behalen al jaren een gemiddelde besparing van 10% in woonhuizen, en 20-25% in de zakelijke sectoren. Zie ook enkele getuigenissen. Maar zelfs het Isso, kenniscentrum van de installatietechniek, dat in het verleden nogal sceptisch was, bevestigt deze cijfers.

Verschil woonhuizen en grote gebouwen

Het verschil zit hem alleen maar in de gebruikstijden. Driekwart van de tijd zijn mensen aanwezig in hun huizen, terwijl dat slechts een kwart is in een kantoor, school of gemeentehuis. Ziedaar hoe belangrijk het is dat de verwarming 's nachts niet brandt.

Die cv's zouden dus ook ingeregeld moeten zijn, maar het gebeurt veel te weinig. Bij een auto doen we dat jaarlijks, maar voor een cv is zelfs één keer in de tien jaar te veel....